Nedir

OKUMANIZ GEREKEN 8 GİRİŞİMCİLİK KİTABI

Girişimcilik kitapları sadece bakış açınızı, rekabet anlayışınızı ve değişen dünya da nasıl uyum sağlayabileceğinizi anlatmakla kalmaz, size iyi doğru çıkarımlar yaptığınız taktirde gerçek hayattan başarı ve başarısızlık hikayeleri vererek ders çıkarmanızı sağlar. Hayata bakışınız, okuduğunuz kitaplara bağlı olarak değişme konusunda çok müsaittir dersem yanlış birşey söylemiş olmam sanırım.

girişimci

1-The Startup Playbook: Secrets of the Fastest-Growing Startups From Their Founding Entrepreneurs by David Kidder

Aslında başlık oldukça açık. Eğer girişimcilik örneklerine ve tecrübelerine dayanan dersler ve bilgiler arıyorsanız bu kitap tam size göre. 41 farklı iş adamından görüşler sunan bir kitap. The Startup Playbook liderlik konusunda hemen hemen her şeyi size sunan bir kitap olmakla kalmıyor, çevremizdeki girişimcilerin izlediği yolları bize gösteriyor…

girişimcilik için okumanız gereken kitaplar

2-Creativity, Inc.: Overcoming the Unseen Forces That Stand in the Way of True Inspiration by Ed Catmull

Bu kitap sadece girişimciler tarafından değil, yöneticiler ve lider tarafından da okunmalı. Kitap bir şirketin, neler yaratarak, nasıl devam ettirerek ve hangi yenilikçi fikirleri benimseyerek diğer şirketlerin arasından sıyrılabileceğini anlatıyor. Genel olarak sadece CEO’ların bildiği konuları anlatması girişimciler için eşsiz bir kaynak olarak raflardaki yerini alıyor.

girişimcilik

3-True North by Bill George and Peter Sims

Bu kitap sizin kişisel liderlik görüşünüzü, değerlerinizi ve motivasyonunuzu keşfetmeniz açısından mükemmel bir yol gösterici. Yazar 125 kadın ve erkeğe anket yaparak onları neyin güvenilir ve iyi bir yönetici yaptığının cevabını bulmaya çalışıyor. Sonuçlar sizi şaşırtabilir.

kitap5

4-Zero to One: Notes Startups, or How to Build the Future by Peter Thiel

Theil’in kitabının teması, “1’den n’e gitmek ile 0’dan 1’e gitmek arasındaki farklı bize anlatmaya çalışıyor.”

Yazar kitabında, felsefik olarak iş alanlarını ele almaya çalışıyor. Daha önce yaşanan fakat farkında olunmayan konuları gün yüzüne çıkarma konusunda bu bestseller kitap oldukça başarılıdır diyebilirim. Kişisel tavsiye: Bu kitabı mutlaka okuyun.

sayfa6

5-ThinkerToys by Michael Michalko

“Bir ürün, bir düşünce ortaya çıkarabilme yetisi, geliştirebilme yeteneğinize bağlıdır.” Bu olgular zaman geçtikçe geliştirilebilir veya kazanılabilir. Yazar girişimcilik ve yaratıcılık alanlarını ele aldığı bu kitapta, yaratıcılık ve fırsatların birleşiminden bahsederken, startup şirketler ve kurucular üzerinden bazı örnekler vererek konuları daha da anlaşılır hale getiriyor. Kitabın içerisinde 33 farklı örnek ve yaratıcılığınızı geliştirebileceğiniz 56 kart ile geliyor.

kitap8

6-Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience, and Redemption by Laura Hillenbrand

Bu kitabın Amazon’da ve Hollwood dünyasında hep bir numara olmasının sebebi var. Girişimcilik tam olarak bu kitabın temasını yansıtmazken, kişisel fedakarlıklar, hayatta kalma mücadelesi kitabın kalıbına daha çok oturuyor diyebilirim.

Kitabı bitirdikten sonra, eğer bir startup kurma hayaliniz varsa ve bu konuda çekinceleriniz mevcutsa, fikriniz tamamen değişebilir. Eğer kitabın ana karakteri “Louie Zamperini, zorlukların ve çıkmazların üstesinden gelebiliyorsa ben de yapabilirim, hiçbirşey imkansız değil” diyeceksiniz. Girişimci olunmaz, girişimci doğulur sözüne artık inanmazsınız herhalde. : )

kitap9

7-Team of Teams: New Rules of Engagement for a Complex World by Gen. (Ret.) Stan McChrystal, Chris Fussel, Tantum Collins, and David Silverman

JSOC’un patronu olan adam Stan Mc. gözlerini açıp kapamadan karşısındaki düşmanla yüzleşmek zorunda kalıyor. Çevrenizdeki tüm dünya sizin aleyhinizde gelişmeler göstermeye devam ederken, zorlukların ve imkansız mücadelelerin üstesinden nasıl gelebilirsiniz? Rekabet ortamında neler yaparsanız ayakta kalabilirsiniz?

kitap22

8-Abundance: The Future is Better Than You Think by Peter Diamandis and Steven Kotler

Bu kitap tamamen vizyon üzerine konuları ele alan bir kitapken, sorular soruyor ve günümüzün endüstriyel ve sosyal trendlerini kendine konu edinmiş. Ayrıca ele aldığı konuların gelecekte nasıl süreçler içerisinde bulunabileceğinin öngörüsünü açıklamaktan çekinmiyor. Değişen dünyada küresel rekabetleri nasıl kendimiz için olumlu olarak kullanabileceğimiz konusunda tavsiyelerde bulunması kitabı mutlaka okunması gereken kitapların arasına sokan başlıca nedenlerden bir tanesi.